Gewetensvraag

Mag ik u een paar gewetensvragen stellen? 

Hoe trots bent u eigenlijk als ondernemer in en wellicht ook inwoner van de gemeente Beek?  Hoe vaak etaleert u die trots? Steekt u  in gezelschap wel eens de loftrompet over al dat aantrekkelijks dat we in Beek toch maar mooi samen voor elkaar hebben gekregen?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Ik vind dat we te bescheiden zijn in Beek. We mogen best wat harder op de trom slaan. Nadrukkelijker uitstralen, dat we grote ambities hebben. Luider van de daken roepen dat het fantastisch groen wonen is in Beek.  En vaker verkondigen dat Beek gewoon de beste plaats is om te ondernemen.

We mogen dan wel geen stadsrechten hebben, maar menige stad heeft niet zo’n geweldig aanbod als Beek. En ik overdrijf beslist niet. Een kleine greep? De luchthaven Maastricht Aachen Airport, toch al gauw goed voor zo’n kwart miljoen passagiers per jaar. Maar ook het bruisende hart voor goederentransport over de hele wereld. Onze bedrijventerreinen Beekerhoek, Aviation Valley en Technoport Europa, goed voor tienduizend arbeidsplaatsen. Thuishavens voor gerenommeerde, internationale ondernemingen. En  Makado, het grootste overdekte winkelcentrum van Limburg, dat jaarlijks honderdduizenden consumenten uit heel Limburg naar Beek brengt.

Geen reden om achterover te leunen trouwens. Want er zijn volop nieuwe kansen. Onze ligging is ideaal. Een goede bereikbaarheid  is niet alleen voorwaarde voor economische groei, maar zorgt ook voor de toestroom van nieuwe gezinnen, geeft impulsen aan de woningbouw en betekent dat jongeren niet elders hun heil zoeken.

Ik durf te wedden dat we allemaal heel helder beseffen dat Beek boordevol dynamiek zit. Dat het bruist en knispert in onze gemeente. Inderdaad veelzijdig, vitaal en ondernemend Beek. Alleen stralen we het te weinig uit.  Zelfs binnen de provinciegrenzen van Limburg weten teveel mensen te weinig van ondernemend Beek.

Daarom nog een laatste vraag. Mag ik een beroep op u doen om Beek in het hele land nadrukkelijker neer te zetten als een gemeente waar je als ondernemer en woningzoekende niet omheen kunt? City-marketing heet dat in vaktaal; zorgen dat je als gemeente positief en enthousiast in beeld komt bij de rest van de wereld. Daar werken we als gemeente natuurlijk hard aan. Maar we zijn met bijna 16.500 mensen en een groot aantal ondernemers in Beek. Als die zich nu eens allemaal manifesteren als trotse ambassadeur van ondernemend Beek weten ze van Noord-Brabant, tot Groningen en Friesland ook in een mum van tijd dat je in Beek moet zijn om lekker te wonen en goed te werken in stadse allure.

Burgemeester Ralf Krewinkel 


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/beekerhoek.nl/httpdocs/blocks/gallery/controller.php on line 54

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het laatste
nieuws van Beekerhoek per email.Keurmerk Veilig ondernemen